Suriye ordusu dört yıl sonra ilk kez Fırat Nehri'nin kıyısına ulaştı

Orgeneral Sergey Rudskoy Suriye ordusunun dört yıl aradan sonra ilk kez Fırat'ın kıyısına ulaştığını açıkladıSuriye ordusu dört yıl sonra ilk kez Fırat Nehrinin kıyısına ulaştı

Sputnik'in aktardığı habere göre Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Suriye ordusunun 4 yıl sonra ilk kez Fırat Nehri'nin kıyısına ulaşmayı başardığını açıkladı.
Rus hava grubunun Suriye ordusuna Halep'teki operasyon sırasında destek verdiğini ve operasyonun Fırat Nehri'nin batı kıyısında düzenlendiğini belirten Rudskoy, "Suriye ordusu, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğiyle, DEAŞ'a karşı mücadelesini sürdürüyor. Halep'in doğusunda önemli bir başarı elde edildi. Suriyeli birlikler, 4 yıl aradan sonra ilk kez El Hafsa'nın doğusunda Fırat'ın kıyısına ulaştı" dedi.
​'KIYI ŞERİDİNİN 15 KİLOMETRESİ SURİYELİ BİRLİKLERİN KONTROLÜNDE'
Suriye ordusunun kıyı şeridinin 15 kilometrelik kesiminde kontrolü elinde tuttuğunu aktaran Rudskoy, "Su arıtma ve dağıtım istasyonu ele geçirildi. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Halep ve çevresine içme suyu tedarik edilecek. Şu anda Suriyeli birlikler, Fırat'ın batı kıyısında teröristlere yönelik operasyonlarına devam ediyor" diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar